Wallas m2600 lämmitin

Mökillä on ollut kesästä 1997 Wallas m2600 lämmitin. Aluksi sen sai käyntiin kaukohaulla. Soneran lopetettua vuonna 2001 kaukohaun oli siirryttävä GSM verkkoon. Valmiit GSM kauko-ohjaimet ovat aika kalliita, joten rakentelin sellaisen Nokian kännykän jatkeeksi.

2003
Joulukuun 2003 pakkasilla oli GSM puhelin hyytynyt. Syksyn aikana lämmitin oli menettänyt lämmitystehoa. Mökillä se lähti käyntiin, mutta ei juurikaan lämmittänyt. Takkatulen lämmittäessä mökkiä oli aika alkaa huoltamaan lämmitintä. Se olisi pitänyt putsata karstasta kesällä, mutta arvelin sen toimivan vielä vuoden. Eipä toiminut.

Polttimessa oli karstaa yllättävän paljon. Polttoaineen syöttöneulan pään ympärille oli karstaa muodostunut aika paljon. Pohjamatto oli sentään hyvässä kunnossa. Polttoaineen syöttöneula oli melkein ummessa karstasta. Sen saa puhdistettua, kun lämmittää neulaa kaasukeittimen liekillä punahehkuiseksi. kastan voi puhaltaa neulasta pois. Neula kannattaa antaa jäähtyä hetki enne puhallusta!  Lopuksi sen voi rassata vaikkapa 1 säikeisellä sähköjohdolla.  Putsauksen jälkeen lämmitin kasaan ja virta päälle.
Huhut kertovat, että lämmönvaihdin nokeentuisi sisältä vuosien aikana. Kesällä pitää asia tutkia ja koittaa harjata noki pois. Pitkävartista pulloharjaa suositeltiin.

28.8.2004
Lämmittimen vuosihuolto. Viimetalvesta viisastuneena purin lämmittimen lämpimän sään aikaan. Polttimesta löytyi karstaa. Myös pohjamatto oli muutamasta kohtaa puhki. Karsta lähti ruuvimeisselillä. Samalla hajosi pohjamatto lopullisesti. Uutta pohjamattoa ei ollut. Tein sellaisen sammutuspeitteestä. Saa nähdä kuinka kestää.

26.3.2005
Lämmitin vilkutteli punaista valoa kesken päivän ja tuli oli sammunut. Uudelleen käynnistys onnistui, mutta liekki oli lähes olematon. Irrotin polttoaineen syöttöneulan. Se oli lähes tukossa. Avasin polttimen. Siellä oli taas karstaa. Öljyä oli poltettu edellisestä puhdistuksesta korkeintaan 100 litraa. Sammutuspeite oli polttimen pohjalla hyvässä kunnossa. Puhdistuksen jälkeen lämmiten kasaan ja virta päälle.

27.12.2005
Lämmitin oli käynnistetty GSM:llä ja sammunut jossain vaiheessa. Se ei enää lähtenyt käyntiin. Polttoainepumppu piti normaalista hiljaisempaa napsumista. Syyksi selvisi hyytynyt polttoöljy. Se oli kesälaatua ja pakkasta noin -8°C. Koko polttoaineletku säiliöstä pumpulle piti irrottaa ja lämmittää. Letkusta puhallettiin öljy pois ja tilalle imettiin jäänestoainetta. Lämmitin lähti käyntiin parin yrityksen jälkeen. Aluksi polttoaineena oli valopetroli. Myöhemmin tyhjennettiin Wallaksen 30l säiliö ja täytettiin talvilaatuisella polttoöljyllä.

20.1.2008
Lämmitin on putsattu pari kertaa vuodessa parin viime vuoden aikana.

Lämmittimen huolto-ohjeet löytyvät Wallaksen nettisivuilta.

 wallas_07.jpg wallas_01.jpg Linkki muutamaan kuvan

 


Tarinoita muista lämmittimistä
"Venelämmittimet" Eli eri tapoja olla kylmissään 

GSM kauko-ohjaimia
ANTIIKKI - TV OY 
GSMRELE 2005 by PROBYTE 
Kännykän käyttö paikannukseen, ohjaukseen ja hälytyksiin 


© Jari-Pekka Korhonen
Sähköposti kuvana....


Sivu päivitetty 20.01.2008